Studentská výstava Střední školy ARCUS v Komunitním centru Kardašovská

V Kulturním centru Kardašovská bylo možné zhlédnout výstavu výtvarných prací studentek a studentů Střední školy ARCUS oboru multimediální tvorba. Výstava se skládala ze dvou tematických celků. První je zaměřen na klasické kresebné techniky, jakými jsou kresba tužkou a perem, druhý představuje nárysy a prostorové modely architektonických projektů.

Na výstavě jste mohli vidět vybrané studijní práce s motivy drapérií, zátiší, autoportrétů a dalších anatomických studií zpracovanými technikou tzv. akademické šrafury, na kterou se výuka v prvních dvou ročnících výtvarné tvorby na SŠ ARCUS zaměřuje. Dále jste mohli spatřit nejlepší studentské kopie a interpretace grafických listů a kreseb takových velikánů evropského umění, jakými byli například Rembrandt, Dürer, Leonardo nebo Michelangelo.

V okruhu architektonických projektů jste nalezli výkresy a modely nejvýznamnějších modernistických staveb 20. a 21. století od světoznámých architektů Miese van der Rohe, F. L. Wrighta, Le Corbusiera a dalších. Jednalo se o výsledek komplexního tvůrčího procesu propojujícího matematické a logické myšlení a prostorové uvažování, pro které museli studenti nalézt adekvátní řešení za pomoci kresebných a výtvarných schopností.

Výstava byla zahájena vernisáží. Nejlepší studentky a studenti byli oceněni hodnotnými cenami. 

 

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.